Az egyik kedvenc ételem volt régebben a brokkolis penne csirkemellel. Na ez most átváltozott brokkolis penne szójaszószban marinált tofuval címre. Ízre biztosan állíthatom, hogy sokkal jobb. Nem száraz a csirkemelltől és egyáltalán nem zsíros, hiszen főzőtejszín helyett zabtejszínt(vagy rizstejszínt) használok. Olaj nélkül készült így ha valaki fogyni szeretne akkor sem kell kihagynia ezt a remek ételt. Na de lássuk a receptet.
Hozzávalók:
Először is a brokkolit vágd fel és várj 40 percet, tudjátok, hogy a szulforafán kialakuljon benne erről olvashatsz az egyik előző posztomban. De jobb esetben amikor megveszed a brokkolit azonnal felvágod egy dobozban elrakod akkor már nem is kell várni.
Rakd fel főni a vizet a tésztának, majd főzd meg majd szűrd le és tedd félre. A tofut vágd félbe majd keresztben is félbe és kockázd fel. De igazából tetszés szerint alakíthatod. Egy nagyobb tálban keverd el a szójaszószt a vizet és a keményítőt, reszelj bele egy kis fokhagymát. Tedd bele a tofukockákat, keverd alaposan el, hogy mindenhol érje őket a máz és tedd félre.
A vöröshagymát egy kis zöldségleves alaplében kezd el párolni fedő alatt. Add hozzá a lereszelt fokhagymákat és sózd borsozd meg. 2-3perc múlva mehetnek bele a kis brokkoli fejek. Tedd rá a fedőt és hagyd ott lb 5-6 percig. A brokkoli hamar készen lesz, ha kicsikre szét szedted a fejeket. Ha jónak ítéled akkor add hozzá a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot majd öntsd rá a zabtejszínt. Forrald fel 2 percig, majd zárd el a tűzhelyet.
A tofu kockákat egy nagy serpenyőben egy nagyon pici vízzel kezd el pirítani. Közepes lángon kb 5 perc alatt készen van, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.
Szedj egy tányérba tésztát, mehet rá a brokkoli és szórd meg tofuval.
Jó étvágyat!
Anna
Instagram: nemeth_anna_