Nem kell megijedni az olajmentes szótól, csak annyit tesz, hogy a hagyma párolásához nem olajat használok. Nem mindig alkalmazom ezt a módszert, de kb a főzéseim felénél egyáltalán nem használok olajat vagy növényi zsírt. Miért nem? Mert ez is feldolgozott élelmiszer, amit csak ritkán vagy egyáltalán nem kellene fogyasztani. Éppen ezért én csak néha főzök így, mert úgy vélem az olajnak (nem hidrogénezett, nem finomított) van tápértéke, és kis mennyiségben haszna is.
Ebben a szószban minden benne van, ami kell – zöldségek,zöldfűszerek,fűszer, fehérje és még sorolhatnám. Ez nem csupán egy tészta szósz. Eheted rizzsel, vagy főtt leveles zölddel de töltöttpaprika-töteléknek is isteni.
Én most spagetti tésztára tettem és megszórtam egy kis sörélesztőpehellyel. Hm… mennyei 🙂 Próbáld ki te is, íme a recept:
Hozzávalók:
Az üveges paradicsomszószból önts egy keves egy mély serpenyőbe és melegítsd fel. Tedd bele a lébe a hagymát,fokhagymát és gyakran kevergetve kb 5 perc alatt párold puhára.
Add hozzá a gombát, és párold 2 percig, hogy megpuhuljon, majd keverd bele a paradicsomszószt, a misót, az élesztőpelyhet, a bazsalikomot, az oregánot és a cukrot. Természetesen ízlés szerint sózd és borsozd. Öntsd bele a darabolt paradicsomot és a lencsét, gyakran kevergetve főzd 15 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik és összeérnek az ízek. Ha kell tegyél hozzá egy kis vizet.
Amíg a szósz lassan párolódik, dobd bele a spagettit egy nagy fazék sós lobogó vízbe és néha megkeverve főzd, amíg al dente lesz.
Öntsd nyakon a tésztát szósszal, és szórd meg sörélesztőpehellyel vagy magparmezánnal.
Jó étvágyat,
Anna
Instagram: nemeth_anna_